Online training: Als helpen niet helpt

Het klinkt zo mooi, maar hoe moeilijk is dat als je een partner of (volwassen) kind hebt die last heeft van psychische klachten of een GGZ-diagnose heeft. Zeker in Corona tijd.

Start 14 september 2021 van 19.00-21.00 uur

Hoe wordt er rekening gehouden met jouw grenzen?
Welke ruimte en vrijheid voel jij?
Wat mag jij wel of niet?
Wat moet jij wel of niet?

Waarschijnlijk probeer jij te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander. Daardoor word jij enorm beperkt en voel je weinig ontspanning. Misschien speelde dit al voor Corona, misschien is het sinds die tijd pas echt duidelijk geworden. Je hebt al van alles geprobeerd om het beter te maken, maar het heeft maar kort effect en waarschijnlijk wordt het uiteindelijk alleen maar erger in plaats van beter. Hoe komt het dat jij daarin vastzit?

Online groepstraining

In de online groepstraining geef ik je de inzichten waardoor je begrijpt waarom je doet zoals je doet. Door het in een groep te doen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, krijg je meer herkenning, erkenning en kun je nog meer leren.

Je leert inzien op welke manier jij wel en niet duidelijk bent en wat je hierin anders kunt doen.
En je krijgt praktische handvatten waardoor je op een veilige en zorgvuldige manier je grenzen kunt gaan aangeven en iets kunt veranderen.

Wat doe je anders na de online groepstraining?

  • Je houdt van je partner of kind en kunt dat weer, door de angst heen, laten zien.
  • Je voelt je meer ontspannen.
  • Je voelt weer ruimte, in jouw situatie, m.a.w. je kunt en durft je grenzen weer aan te geven.
  • Je loopt niet meer de hele dag op eieren.
  • Je weet op welke manier je uit de discussie of ruzie met het angstig en dwangmatig kunt blijven.
  • Je herkent bij jezelf wanneer je aan het vermijden of ‘meedwangen’ bent en daarin kun je kiezen wanneer je dat wel of niet wilt doen.
  • Je hebt een zorgvuldige, liefdevolle aanpak om een stukje ruimte voor jezelf te maken.

En als bonus heeft dit ook een positief effect op je partner of kind en je hele gezin.

Hoe gaat de training praktisch in zijn werk?

Gedurende 6 weken heb je toegang tot de online leeromgeving waar je alle uitleg en opdrachten vindt, volgens de Boonstra-methode.
Op dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur hebben we wekelijks een online meeting (via een beveiligd beeldbelsysteem).
Daarin begeleid ik je door alle stappen en opdrachten en heb je contact hebt met je medegroepsgenoten. Het moment om te delen, te leren en je vragen te stellen. (Scroll naar beneden voor meer praktische informatie.)

De intentie is niet om de ander te veranderen. Was dat maar zo makkelijk, dan was het probleem allang opgelost. Nee, je intentie is om je eigen gedrag te veranderen, zodat je de situatie waar je in zit, beter vol kunt houden.

De ervaring van mensen in dezelfde situatie is dat dit een positief gevolg heeft voor je gezin. En dat is natuurlijk wat je graag wilt.
Dit noem ik: Sterk in je Eigen Kracht staan.

Ben je bereid om los te laten en iets te veranderen? Kom nu in actie, dan voorkom je dat het erger wordt. Wat ik van jou verwacht is dat je naar jezelf wilt kijken en iets bij jezelf wilt veranderen. Hierin ben ik je sparringpartner.
Ik luister, kijk met je mee en laat je zien welke mogelijkheden jij hebt in jouw situatie.
En zeker nu tijdens Coronatijd is deze online groepstraining met toegang tot de leeromgeving een mooie en efficiënte oplossing.

Praktische informatie

Wanneer:
Dinsdagavond van 19.00 – 21.00 uur
Start: dinsdag 14 september 2021

Kosten:
Kosten €350 (ben je Vriend van de ADF dan betaal je 300,-).

Tip! Een deel van de kosten wordt misschien vanuit je (aanvullende) zorgverzekering vergoed. Ga dit na bij jouw verzekeraar.

Heb je belangstelling, maar wil je eerst meer informatie? Dan kun je mailen naar trainingen@adfstichting.nl of te bellen met 0343 – 518080.

“Zelf ben ik ervaringsdeskundige als naaste. Ik ben partner en ouder van twee gezinsleden met angst en dwang. Pas na 18 jaar ‘meedwangen’ en vermijden ontdekte ik dat de verandering bij mij moest beginnen. Dit blijkt zo goed te werken dat ik van de begeleiding van naasten mijn werk heb gemaakt in mijn praktijk Sterk in Eigen Kracht.
De angst en dwang is nog steeds onderdeel van mijn gezin. Maar wij laten het niet meer leidend zijn. En dat heb ik voor een groot deel mogelijk gemaakt door uit het ‘meedwangen’ en vermijden te stappen.
Als ik het kan, dan kun jij het ook!”

Thea van BodegravenTrainer